Når noget bliver til alt eller intet, godt eller skidt

Er det fanatisk at passe på sin krop, ikke at give den sukker, e-numre, kunstige tilsætningsstoffer?

 

Er det at udøve kontrol, altså vi snakker benhård kontrol at droppe korn, sukker, e-numre osv? At sige nej til kaffe, desserter og kager, lavet ud af disse produkter? Er man en helse-Else hvis man selv vælger til og fra? Eller kunne det være af kærlighed til sig selv og kroppen, ikke at have lyst til at proppe den med skidt og møg, men give den fødevarer, som kroppen faktisk kan bruge til noget?
 Og kunne det være, at når vi bruger kontrollen til f.eks vores kost, for at navigere i det usunde kontra det sunde, at vi så kunne slippe kontrollen de steder, hvor vi bruger kontrollen, men hvor det faktisk overhovedet ikke er nødvendigt?

 

Hvordan ser vi på livet, vores måde at træne på, spise på, være sammen med andre med mennesker på……Hvad har betydning?

Kan kosten være med til at ændre det?

 

I dag er vores mad desværre proppet med skidt og møg, kunstige sager, e-numre, sukker og sprøjtegift. Værre end nogensinde før. Da jeg var barn i 70’erne fik man en lille sodavand, når der var fødselsdag. I dag står folk kl. 7 om morgenen på tanken og køber 1,5 liters sodavand for at komme igennem en arbejdsdag. Tiderne har ændret sig mht hvad vi indtager. Og klart at vores kroppe kan mærke det. Samtidig bliver vi bombarderet med alverdens info, om frygt, død, terror. Vi forsikre alt, hvad der kan forsikres. Og samtidig leve op til den rigtige bolig, det rigtige tøj, rigtige bil, rigtige krop, osv.

 

Det er et hårdt liv. Det er hårdt hele tiden at skulle være på, opdateret, have travlt, være dygtige. Det påvirker os. Og det påvirker også vores krop. Både som barn og voksen.

 

Jeg møder en del, som siger til mig de ikke kan mærke noget. Jo de kan, de mærker faktisk en masse. Men de ved ikke, hvad de skal gøre med det; hvor følelserne kan være henne i kroppen og hvad vil der ske, hvis de bliver helt ærlige med det, de mærker. Og hvordan vil andre opfatte dem.

 

Hvis man har en følelse af, at man mærker forkert, at det ikke er godt nok – så er det hårdt. Derfor har de lært at gøre alt muligt andet for ikke at være lige der. Det kunne være at arbejde sig ud af det, træne, løbe rundt og gøre rent og fixe ting. Og det kunne være at holde vejrtrækning på et minimum, ikke spise eller drikke for meget, overspise eller se tv alt for mange timer i døgnet, helst både om morgenen og aften.

 

Al den stress i kroppen gør noget ved os. Vi kan ikke fortsætte med at leve i den stress tilstand, vores kroppe vil råbe og skrige, af angst, træthed, sorg og med sygdom.

Når vi lever et liv hvor vi er presset, så er det nødvendigt at passe så meget på os selv på de områder, hvor vi kan. Derfor er det så vigtigt at give den pauser.

 

Vi kan ikke styre andre mennesker, vi kan styre påvirkningen de giver os. Vi kan ikke styre udviklingen, der sker i verden, vi kan trække vejret i det. Hvis vi får påvirkninger både udefra og indefra, er kroppen konstant på overarbejde.

 

Hvis vi er pårørende til syge, oplever dødsfald, flytter, bliver skilt eller har andre episoder, der kan minde om en krise for kroppen eller hjernen, går kroppen i kamp.

 

Hvis man har en kronisk sygdom, en diagnose af hvilken som helst slags, har kroppen rigeligt at tage sig til. Kroppen vil altid gøre hvad den kan, for at få det godt. Vi skal bare give den lov og plads.

 

Løsningen er nogen gange enkel, nogen gange tager det tid, nogen gange er det hårdt og nogen gange er det helt fantastisk. Men uden at have kroppen med, er det svært at ændre og arbejde med sig selv. Derfor er Body SDS genialt. Især fordi det går ind og arbejder dybt og rent, og ind i gamle overbevisninger.

 

Kosten er et godt sted at starte, den er til at gå til, det kan vendes til ren omsorg i stedet for at bruges til at lukke kroppen ned. Det kan blive ren nydelse at spise så man kan mærke at kroppen faktisk får energi og noget ud af det, i stedet for at komme på overarbejde og alt hober op.
Lad os være gode ved kroppen, den fortjener det. Find ud af, hvad der gør din krop godt. På mit køleskab har der i årevis hængt en note hvor der står: ”Der er intet der smager så godt som at have det godt!”

Leave a Reply