Opskriften her er helt uden gluten, korn eller mælk, men giver alligevel en helt klassisk fiskefrikadelle.

Du får ca 20-24 fiskefrikadeller ud af denne portion.

 

 

Ingredienser:

  • 600 g laksefilet
  • 400 g torskefilet
  • 2 æg str M/L
  • 3 banan skalotteløg eller 3 rødløg
  • 1 stort bundt frisk dild
  • Saften fra ½ citron
  • 50 g fedtreduceret sesammel
  • 40 g loppefrøskaller/Husk
  • 1 dl grøntsagsbouillon fra Morga*
  • Kokosfløde fra 1 dåse kokosmælk, i alt ca 1½-2 dl
  • Urtesalt
  • Friskkværnet peber

*Morgas grøntsagsbouillon er vegetabilsk, gær, gluten-, laktose-, sukker-, og æggefri.

Når du laver grøntsagsbouillonen, skal du bruge en god teskefuld bouillon til 1 dl kogende vand. Eller se instruktionen på dåsen.

Kokosfløden er det øverste, fede lag i en dåse kokosmælk. Derfor er det vigtigt at du har købt en kokosmælk uden  emulgator, da dåsen ellers ikke vil have denne opdeling i en tyk og en flydende del.

 

Sådan gør du:

  • Skær fisken i mindre stykker og kom stykkerne i en blender eller food-processor. (Jo mindre stykker, jo lettere er det at få rørt en fin fars. Du kan godt variere mængden og typen af fisk, du skal bare sørge for at bruge i alt 1 kg fisk.)
  • Løgene deles i fire og kommes med i blenderen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser. Krydr godt med havsalt og peber, tilsæt evt andre krydderier du måtte ønskes.
  • Blend det hele til en fin fars og stil den på køl en halv times tid.
  • Form fiskefrikadellerne med en spiseske, som du undervejs dypper i koldt vand. Det giver fint formede deller.
  • Steges på panden i smør eller ghee.

 

Opskrift i samarbejde med Mad i Harmoni.