Årsagen er…. øhhh…

I dag var jeg til læge med vores datter Signe på 8 år. Vi flyttede for en måned siden, og siden vi er flyttet ind, har hendes øjne været fuldstændig udtørrede og irriterede. Der er jo sket ændringer, nyt hus, hunden kan nu komme overalt, brændeovn, andre træer i haven. Vi har også katte og hun er ude at ride tre gange om ugen. Så der er ligesom mulighed for alskens allergener.
 Vi ringede til øjenlægen, hun bruger briller, og har lige været til tjek, så han var på vores telefonliste.
 Han sagde, hun har en allergisk reaktion… No shit, Sherlock…Og nu kommer det… som løsning får vi øjendråber og piller mod allergi til 3 mdr.!!! Med bivirkninger, som man bestemt ikke kunne tænke sig at få, især ikke når man er 8 år.

Undskyld, kan vi finde årsagen i stedet for!?! Så i dag var jeg til lægen med Signe, for at finde årsagen.

 

Der er så mange i dag der bliver spist af hos lægen med: ”Lad os se tiden an” (mens vi propper dig med medicin, som kun måske hjælper). Der er hverken tid eller penge til at finde årsager til folks problematikker. Bortset fra at det bliver dyrt i det lange løb med lange sygemeldinger for kommunerne, men der bliver ikke tænkt på den lange bane. 
Jeg ser folk bliver sendt tilbage på arbejdsmarkedet alt, alt for tidligt i deres sygdomsforløb. Det kommer til at handle om økonomi på den korte bane, og mange løber lige ind i muren ved at starte for hurtigt, og kan starte forfra med at komme sig, og finde sig selv, nu med en diagnose.

 

Mange af mine klienter kommer med mave/tarm-problemer, vægtproblemer, kroniske sygedomme – fordi det er svært at få hjælp i den almindelige lægepraksis. Det kræver nemlig, at man ved, hvad årsagen til problemet er, hvis man skal have løst det eller få det bedre. Og hvis det ikke kan ses direkte, så ”er det ikke noget”. Bortset fra, at man har ondt i maven. Også selvom lægen siger det modsatte.

 

Jeg møder folk, der får en masse symptomer i kroppen, fordi de er ved at brænde sammen i hovedet. Lammelser, nakkeproblemer og mavesmerter er nogle af dem. Flere og flere læger siger godt nok, at det sikkert er stressrelateret, men hvad så? Læg dig ned, slap af, dyrk motion… Ja, der er mange råd, men hvilke passer til dig og dit problem? Mange møder op på min briks fordi de enten har opgivet lægerne eller på forhånd ikke orker at komme til lægen, som har afsat 8 minutter til dem.

 

Ja, det er hårdt nogen gange at se på at folk lever i tilstande, som de ikke behøver. Men det kan være svært at navigere i, når det bliver normalt at være træt, have ondt osv. Men jeg bliver SÅ lykkelig hver gang mine klienter rykker sig, ser og mærker, at det, der har været et problem i årevis, pludselig er fortid.
 Tak for kroppen, husk at bruge den som en genvej.

 

Tak fordi du læste med, fra Signe og Pia Maria

 

Leave a Reply